dimarts, 21 d’agost del 2007

Fotos dels darrers dies a Puerto...


Vam visitar PANAPANA, organització que gestiona microcredits en projectes que donen feina a la gent de les comunitats. Ens van explicar, punt per punt, tot l'informe econòmic del darrer any MOOOOLT INTERESSANT... i entre l'aire acondicionat i la panxa plena, alguns vam aprofitar per reflexionar profundament...ZZZZ....



Acte organitzat per TESIS, on els més menuts movien el cos al ritme miskito.


En Gabriel, la seva companya i el seu fill Adam, que ja comença a dir algunes paraules barrejant el miskito, castellà i català.

Aquestes van ser les protagonistes del programa "Mujeres Multiétnicas" , que es va emetre el divendres a les 8 del vespre (abans de la super novel·la, "destilando amor") per PuertoVisión. Durant 30 minuts vam parlar de les dones a Catalunya i la seva independència economica, comparan-ho amb la situació de Bilwi i les nostres impressions del que haviem vist fins aleshores.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Continua plovent i tot són presses i pors per la collita de raïm que sembla o semblava es presentava com de les millors i de més qualitat.
Les notícies aquests dies són el reflexa més gran d’aquest món nostre, entestat a mirar-se el melic tot el dia. Que si l’huracà a Cancún, que si els pobres turistes, que si els hotels estant o no preparats, .......la resta de gent, la que viu als voltants de les zones turístiques és igual, no comptem ni tenen cap mena d’importància .....total són pobres!
Esperem que la vostra estada sigui el més allunyada d’aquest turistes “nostres” enfundats en vestits de bany i esperant la gran experiència de viure en directe una nova desgràcia del poble. Per després veure com lamenten que, malgrat les bones expectatives de veure els efectes del huracà, al final res de res. L’huracà no ha fet les desgràcies previstes i tot han estat falses alarmes i excessos d’un poble, el que els acull a preus rebentats, que no sap fer bé les coses i és tercermundista. Per tots ells hagués estat meravellós viure en directe i pel mateix preu (el preu rebentat d’un espoli internacional) unes bones vacances sota el sol de Cancun i les delícies d’un huracà sobre el poble indígena vistes des de l’habitació de l’hotel (protegit per l’exercit i amb el rebost ple) i poder retratar “in situ” escenes que ajudarien sense cap mena de dubte a fer més creïble les vacances exòtiques organitzades pel mateix grup opetaour al qual hi tenim dedicats els nostres estalvis a través dels nostres fons bancaris.
Que cap mena d’ombra de tota aquesta manera de fer i desfer envolti el vostre viatge. I que cada moment captat per la vostra mirada, cada paraula escoltada pel vostre interès sigui l’espurna sobre la qual siguem tots capaços de veure’ns lluny del nostre melic i veure els altres sense cap filtre comprat al mercat de les millors hipocracies.

Ho sento, però la pluja té el maleït do de fer-nos aflorar, amb olor de terra mullada, les males baves que tanta mentida televisada fan néixer en cadascú de nosaltres. Ei! a passar-ho bé que temps tindrem per comentar com està el món.

Per cert notícia per l’Alba i la Ginesta: La Gemma Gabaldà està embarassada!!!